Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 04. 2013. 14:44 >> 14:43

IZABRAN DIREKTOR JKP

Odrzana sjednica Skupštine Prijestonice

Cetinjski parlament imao je danas obiman dnevni red tokom kojeg je razmatrano i usvojeno18 odluka ,izvještaja i planova rada javnih preduzeća. Saša Zvicer novi direktor Javnog komunalnog preduzeća.

Najviše pažnje odbornici su posvetili Odluci o imenovanju direktora Javnog komunalnog preduzeća.Na tu funkciju imenovan je Saša Zvicer uz protivljenje odbornika SDP.

-Mi nemamo ništa lično protiv gospodina Zvicera ali ovo je neviđeno da se na funkciju direktora Komunalnog preduzeća dovede čovjek koji je završio Vojnu akademiju. –rekao je odbornik te partije Srđan Perazić

-Iako su na konkurs bila prijavljana dva inžinjera oni nijesu izabrani već je to bila partijska odluka  DPS i izabran je kandidat koji ne odgovara pravilniku –kazao je njegov partijski kolega Ivan Gazivoda.

Predsjednik UO preduzeća Slobodan Borozan je kazao da odluka nije bila slučajna jer je Zvicer i ranije bio VD direktor komunalnog preduzeća .

-Tokom obavljnja te dužnosti imao je odlične rezultate što je i bila najbolja preporuka za tu funkciju i njegov izbor potpuno podržava UO kao i lokalna uprava -rekao je Borozan.

Na današnjoj sjednici je usvojen i izvještaj o radu JP » Vodovod i kanalizacija » za prošlu godinu.Govoreći o radu preduzeća direktror Miloš Ražnatović je kazao da je gubitak smanjen za 50 % u odnosu na 2011.

-Plate radnicima se izmiruju redovno,naplata je povećana za 13 % ,a redovno se servisiraju i obaveze prema dobavljačima.Ostaje i dalje problem plaćanje računa za električnu energiju ,ali očekujem da će i to biti riješeno-rekao je on dodajući da je u prošloj godini dosta uloženo u rekonstrukciju na pumpnim postrojenjima.

Odbornik SDP Milorad Musa Mrđenović je ukazao je da ipak ostaje nedoumica o restrikcijama jer se iz izvješataja vidi da su i dalje veliki gubici na vodovodnoj mreži što navodi na sumnju da će restrikcije i dalje biti problem. Njegov partijski kolega iz SDP Ivan Gazivoda je ponovio da je neprihvatljivo da noćne restrikcije traju toliko dugo i tražio je da se pojasni šta je uslov da se ukinu.

-Mislim da je to rekonstrukcija sekundarne mreže i to je ralika između DPS i SDP  jer mi ne bi dali 700 hiljada eura za rekonstrukciju trga veće bi rekonstruisali sekundarnu mrežu-rekao je on.

-Što se tiče sekundarne mreže potrebna je detekcija gubitaka i sanacija mreže,a što se tiče obustava tokom prošlog ljeta za to je kriva EPCG jer smo imali veoma veliki broj isključenja na pumpnim postrojenjima što je glavni razlog za nestanak vode-pojasnio je direktor JP »Vodovod i kanalizacija« Miloš Ražnatović.

Odbornici su takođe razmatrali i usvojili još bitnih odluka koje se odnose na rad lokalnih Javnih preduzeća i Turističke organizacije.

 

Milena Stanojević,Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније