Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 03. 2015. 16:29 >> 16:24

RAZMJENA INFORMACIJA

Strani ekspreti analizirali naše pravosuđe

U Podgorici je danas održan završni sastanak misije koju su činili nezavisni eksperti iz država članica Evropske unije (Austrije, Njemačke i Italije) u oblasti pravosuđa koja je boravila u Crnoj Gori od 18. marta. Cilj misije bilo je razmatranje funkcionisanja informacionog sistema za razmjenu podataka PRIS, stanja u oblasti sudske statistike, kao i rada i kapaciteta Sudskog i Tužilačkog savjeta.

Tokom trodnevne posjete Crnoj Gori, eksperti  su imali sastanke s predstavnicima  Ministarstva pravde, Vrhovnog državnog tužilaštva, Sudskog i Tužilačkog savjeta.

"Sastanci su omogućili direktnu razmjenu informacija predstavnika crnogorskih institucija sa ekspertima država članica o konkretnim pitanjima iz ovih oblasti", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Kako je rečeno, generalna direktorica za evropske poslove u MVPEI Snežana Radović je istakla da je ekspertska misija bila prilika da zajedno s kolegama iz EU sagledaju ostvareni napredak u oblasti pravosuđa, te identifikuju polja u kojima je potrebno dalje unapređenje.

"Istakla je očekivanje da će nalazi ekspertske misije posvjedočiti o posvećenosti Crne Gore reformama u oblasti pravosuđa, dostizanju evropskih standarda u oblastima koje pokrivaju ove ekspertske misije, kao i samom procesu evropske integracije", saopšteno je.

Predstavnik Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Alberto Kamarata, zahvalio je crnogorskim kolegama na odličnoj saradnji tokom misije koja je samo jedan dio intenzivnog dijaloga sa Crnom Gorom. Kamarata je zaključio da će nalazi eksperata pomoći u identifikovanju oblasti u kojima je ostvaren napredak, kao i onih oblasti koje iziskuju dodatne napore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније