Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 03. 2015. 17:08 >> 17:04
2

RESORNO MINISTARSTVO

Skrnavljenje džamije u Sutivanu sramno

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osudilo je skrnavljenje džamije u Sutivanu, i pozvalo je nadležne da što prije pronađu odgovorne za taj sraman čin.

 

Iz tog resora su podsjetili da su na džamiju bačene životinjske fekalije.

„Napad na bogomolju i svetinju zaslužuje najoštriju sankciju. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, odnosno Direktorat za odnose sa vjerskim zajednicama, poziva nadležne organe da zaštite vjernike i vjerske objekte Islamske zajednice u Crnoj Gori i da vjernicima omoguće nesmetano ostvarivanje svih vjerskih prava i sloboda. Crna Gora, svojim Ustavom i zakonima, garantuje slobodu vjeroispovijesti svakom građaninu,a vjerskim zajednicama slobodu djelovanja“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da Crna Gora baštini vjekovnu toleranciju i istinsko poštovanje između različitih vjera, kao i da ovakvi vandalski incidenti ne mogu ugroziti dobre međuvjerske odnose koji su jedna od potvrđenih vrijednosti multikonfesionalne i multietničke Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније