Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 03. 2015. 22:29 >> 22:24

POSJETA

MUP doprinosi ispunjavanju standarda

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u okviru svojih nadležnosti, doprinosi ispunjavanju standarda i vrijednosti svojstvenih savremenim društvima, kazala je direktorica Direktorata za državnu upravu i lokalnu samouopravu, Dragana Ranitović.

Polaznici Škole demokratskog rukovođenja, koju organizuje Građanska alijansa, posjetili su danas MUP, kada su im predstavljene pojedine aktivnosti MUP-a u reformi lokalne samouprave.

Ranitović kazala je da je, u skladu sa opredjeljenjem Crne Gore da postane članica Evropske unije, crnogorski sistem javne uprave, koji obuhvata i sistem lokalne samouprave, u procesu kontinuiranih reformi.

Građani, kako je istakla, s pravom očekuju od države i jedinica lokalne samouprave da im obezbijede usluge što boljeg kvaliteta, pri čemu su i država i jedinice lokalne samouprave dužni da, kroz institucionalno i funkcionalno prilagođavanje, ta njihova očekivanja i ispune.

Ona je kazala da MUP, u okviru svojih nadležnosti, kroz izgradnju jedinstvenih normativnih i institucionalnih preduslova, značajno doprinosi ispunjavanju standarda i vrijednosti svojstvenih savremenim društvima.

Ranitović je, kako stoji u saopštenju MUP-a, ukazala na posvećenost MUP-a reformskim procesima, kako u oblasti državne uprave, tako i u oblasti lokalne samouprave.

Ona je, kako se navodi, posebno istakla aktivnosti MUP-a koje doprinose reformi lokalne samouprave vezano za donošenje Zakona o komunalnoj policiji, pripremu podzakonskih akata koja proizilaze iz ovog Zakona, donošenje Strategije za profesionalni razvoj lokalnih službenika i namještenika za period 2015-2018, kao pripremu Analize o modelima organizacije lokalne samouprave u Crnoj Gori.

Detaljniju prezentaciju pojedinih aktivnosti koje je MUP pripremio u reformama u oblasti lokalne samouprave, polaznicima škole, kako je saopšteno, predstavila je šefica Odsjeka za praćenje i sprovođenje propisa, Olivera Grbović.

Ona je navela ciljeve koji se žele postići pripremom Predloga izmjena i dopuna zakona o lokalnoj samoupravi, Analize o modelima lokalne samouprave, te upoznala prisutne sa novinama Zakona o komunalnoj policiji i sadržinom Strategije za profesionalni razvoj lokalnih službenika i namještenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније