Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 04. 2013. 13:44   >>  13:44

KOMUNALCI ČISTE PUTEVE

Zima na Durmitoru se ne predaje

Iako proljeće kalendarski odmiče, u Komunalnom preduzeću na Žabljaku posla na čišćenju snijega imaju kao u sred zime. Zapravo, radnici tog preduzeća ovih dana obavljaju najteži dio posla, otvaranje puteva do najudaljenijih planinskih sela Durmitora i Sinjajevine.

Nakon pet mjeseci sniježne blokade poslednjih par dana očišćeni su putevi do Brajkovače i Studenaca na Sinjajevini a danas će biti završeno čišćenje puta i do šaranskog sela Javorovača, kazao je direktor preduzeća Radenko Radulović.

Ipak, do pojedinih durmitorskih sela se ne može. Na putu za Malu Crnu Goru preko prevoja Štuoc na 2050 metara nadmorske visine snijega ima 5-6 metara pa su ljudi i mehanizacije nemoćni.

Stanovnici tog sela više i ne pamte od kada su osječeni kztao nam je u telefonskom razgovoru mještanin Miliša Dakić.Čišćenje puta prema Maloj Crnoj Gori počelo je juče iz pravca Plužina.

Neprohodan je i put do Tepaca sela u kanjonu Tare. Zbog opasnosti od lavina u strmim stranama kanjona Tare čišćenje puta prema Tepcima za sada je obustavljeno.

 

Senka Zarubica, Radio Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније