Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 04. 2013. 12:00 >> 12:10
2

BOGDANOVIĆ - BANDIĆ

Cetinje i Zagreb će sarađivati više

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se juče sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem.

Tokom susreta u Zagrebu, Bandić je istakao kako ovi dani u Zagrebu, između ostalog, protiču i u znaku promocije crnogorske kulture, s obzirom da je u tom gradu upriličen „Omaž Petru II Petroviću Njegošu“. U petak je, inače, istim povodom, u glavnom gradu Hrvatske otvorena izložba umjetnika međunarodnog ugleda, zagrebačkog Crnogorca Dimitrija Popovića.

Bogdanović je,kako je saopšteno iz njegovo kabineta predstavio djelovanje Prijestonice Cetinje. Na najveće interesovanje sagovornika naišao je projekat gradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, ali i pojedinosti o stimulativnim mjerama gradske uprave Cetinja namijenjenim investitorima.

Crnogorska Prijestonica u Hrvatskoj ima više gradova partnera – što se u prvom redu odnosi na Rijeku, Dubrovnik i Split. Bogdanović je Bandića upoznao i sa činjenicom da je Cetinje nedavno počelo sa zajedničkim projektima sa Dubrovnikom i Rijekom.

Dva gradonačelnika ocijenila su kako je, na planu jačanja saradnje, od izuzetnog značaja i djelovanje istaknutih pojedinaca, poput Dimitrija Popovića, za kojeg je naglašeno da svojim radom, stvarajući u Zagrebu i na Cetinju, na izuzetan način spaja ta dva grada. Oni su konstatovali i kako je u procesu međusobne saradnje značajna i uloga koju ima Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, čije je sjedište u Zagrebu.

Tokom jučerašnjeg razgovora, Bandić i Bogdanović saglasili su se kako veze Zagreba i Cetinja u predstojećem periodu treba dodatno ojačati. Bandić je najavio da će u narednim mjesecima posjetiti  Cetinje, dodajući kako bi novi susret predstavljao zgodnu priliku za potpisivanje sporazuma o saradnji dva grada.

U sklopu posjete glavnom gradu Republike Hrvatske, Bogdanović se sastao i sa članovima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske. U razgovoru sa predsjednikom Zajednice, Radomirom Pavićevićem, razmijenje su informacije o aktivnostima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i o djelovanju Prijestonice Cetinje. Razmotrilis su i mogućnosti o jačanja saradnje Zajednice sa crnogorskom Prijestonicom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније