Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 04. 2013. 11:33 >> 11:33
1

ZBOG TUČE

Bez proslave polumature i ekskurzije

Uprava osnovne škole "Dr Dragiša Ivanović" iz Podgorice odlučila je da kazni sve polumaturante zbog fizičkog obračuna, đaka te škole sa učenicima OŠ "Savo Pejanović", u kojoj je povrijeđen četrnaestogodišnji M.M.

 


Direktor Niko Raičević obavijestio je učenike da, zbog tuče generacija devetih razreda neće imati svečanu proslavu polumature, kao ni planiranu žurku, jednodnevnu ekskurziju i kros, pišu Dnevne novine.

Kako bi spriječili buduće obračune, uprava škole "Dr Dragiša Ivanović" zabranila je đacima izlazak iz školskog dvorišta za vrijeme odmora.

Raičević je Dnevnim novinama, kazao da u naporima uprave škole da se spriječi svaki vid nasilja u školskim dvorištima treba da učestvuju i roditelji.

"Prosvjetni radnici su dužni da brinu o svojim učenicima, ali smatram da prvenstveno roditelji treba da se uključe u rješavanje problema nasilja.’’, rekao je Raičević.

Uprava škole će se maksimalno potruditi da učenike edukuje i da im smjernice kako da se ponašaju u nekim situacijama kako se ne bi dolazilo do fizičkih obračuna. Davanjem upozorenja i obavještenja potrudićemo se da djecu izvedemo na pravi put, ali za to nam je potrebna velika pomoć roditelja učenika", kazao je Raičević.

Nakon što su identifikovali sve učesnike tuče, inspektori za maloljetnu delinkvenciju su juče u policiji, od 12 učenika OŠ "Dr Dragiša Ivanović" u prisustvu roditelja, uzimali izjave zbog prebijanja maloljetnog M.M.

Oko 20 učenika škole "Dr Dragiša Ivanović", prekjuče je nakon završetka prve smjene upalo u školsko dvorište OŠ "Savo Pejanović" i brutalno pretuklo M.M., učenika te škole.

Učenici škole "Savo Pejanović" tvrde da sukob M.M. i učenika koji su ga prekjuče napali datira od ranije, a da su mu tuču najavili i preko  društvene mreže Fejsbuk. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније