Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 04. 2013. 21:24 >> 21:48

POTREBNA TJEŠNJA SARADNJA

Brajović posjetio željeznička preduzeća

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sastao se danas sa Predsjednicima Odbora direktora i Izvršnim direktorima, četiri akcionarška društva iz sektora željezničkog saobraćaja: Željeznička infrastruktura Crne Gore, Željeznički Prevoz Crne gore, Održavanje željezničkih voznih sredstava i Montecargo.

U sektoru željezničkog saobraćaja neophodno je uspostaviti tješnjiju komunikaciju na nivou odbora direktora i izvršnih menadžera kako bi se prevazišli evidentni gubici i određeni broj problema, ocijenio je ministar Ivan Brajović.

Cilj sastanka je, kako je saopšteno iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja, bio da se sagleda situacija u kojoj se ovaj važan segment saobraćaja nalazi, predoče problemi sa kojima se susreću sva četiri preduzeća i razmotre rješenja i mehanizmi unaprijeđenja poslovanja i smanjenja rashoda.

Brajović je kazao da se svi kapaciteti moraju primjeriti ekonomskom trenutku, a napori usmjeriti ka rješavanju problema, prije svega dalje realizacije planiranih investicija, smanjenje troškova i gubitka i stvaranje ambijenta za bolje poslovanje svih društava u budućem periodu.

„Veoma je važno da održimo visok nivo komunikacije i saradnje na relaciji preduzeća, Direkcija za željeznice i na kraju Ministarstva saobraćaja i pomorstva kako bi projekti i planovi koje smo zacrtali tekli u skladu sa predviđenim rokovima“, rekao je Brajović.

Učesnici sastanka informisali su ministra o projektima i investicijama koji su u toku, brojem i strukturom zaposlenih i složili se sa konstatacijom da se napori moraju usmjeriti na rješavanju problema. Zaključeno je da se mora stvoriti prostor za smanjenje troškova i istaknuto da se mjere moraju sprovoditi ujednačeno i istovremeno u svim društima.

"Intenzivniju saradnju na nivou predsjednika odbora direktora i izvršnih direktora su svi podvukli kao neophodnu ka realizaciji zajedničkih ciljeva", navedeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније