Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 04. 2013. 19:32 >> 19:32
1

MANJE SLUŽBENIH VOZILA

Vlada smanjuje za 40 odsto vozni park

Službena vozila od sada će koristiti samo starješine organa odlučila je danas Vlada i usvojila informaciju o stanju voznog parka u organima državne uprave, kojom je predviđeno da broj službenih vozila bude smanjen za oko 40 odsto.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, rekao je nakon sjednice Vlade, da je ukupan broj vozila koji se trenutno koristi 2.654, od čega ministarstva i drugi organi državne uprave, osim Uprave policije, koriste 794 automobila.

»Uprava policije koristi 825 vozila, i tu je došlo do racionalizacije u odnosu na broj od 1.1 hiljada vozila koje smo zatekli na početku mandata Vlade, od čega su 287 sa policijskim registarskim oznakama«, precizirao je Konjević.

Prema njegovim riječima, Vojska Crne Gore koristi oko hiljadu vozila, a diplomatsko-konzularna predstavništva 32.

Konjević je je kazao da je Vlada danas usvojila radni zaključak kojim se predviđa da Uprava za imovinu što je prije moguće preduzme korake da 1.559 vozila po zakonskoj proceduri proda ili ustupi kroz neku drugu formu preduzećima kojima bi ona mogla koristiti.

Time će, kako je pojasnio, vozni park biti smanjen za 39 odsto.

Konjević je kazao da će novac od prodatih vozila ići u budžet Vlade.

On je kazao da starješinama organa ubuduće neće više biti omogućeno da svojim službenicima pod određenim uslovima daju vozila na korišćenje.

»Precizno je evidentirano da vozilo može da ima samo starješina organa, ministar ili direktor državne uprave«, kazao je Konjević.

On je rekao da će se Vladin biro za odnose sa javnošću baviti zloupotrebom službenih vozila, i da će takve slučajeve procesuirati.

Konjević je dodao da je Vlada dala pozitivno mišljenje na predlog poslanika Socijaldemokratske partije o izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima, kojim su tražili da se predvidi odredba o obaveznom vođenju imovinskih kartona službenika koji su zaduženi za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

»Vlada je, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova dala pozitivno mišljenje, da bismo brže omogućili nadležnom skupštinskom Odboru da se do kraja izjasni o tom predlogu«, naveo je Konjević.

On je kazao da bi podzakonski akt trebalo da precizira koji rang policijskih službenika bi trebalo da prijavljuje imovinu. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније