Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 01. 2015. 20:08   >>  20:16

POTPISALI SPORAZUM

Javni servisi da povežu region

Generalni direktori Radio Televizije Crne Gore i Hrvatske Radio Televizije Rade Vojvodić i Goran Radman potpisali su, danas u Zagrebu, Memorandum o saradnji dva javna servisa.

Čelnici RTCG i HRT-a razgovarali su o unaprjeđenju saradnje i dogovorili razmjenu priloga o aktuelnim temama. Vojvodić i Radman su ocijenili da bi upravo Javni servisi trebalo da odigraju ključnu ulogu u regionalnom povezivanju.

Generalni direktor RTCG Rade Vojvodić kazao je hrvatskom kolegi da Radio Televiziji Crne Gore tek predstoji proces digitalizacije, da uprkos skromnom budžetu od oko 12 miliona eura, u odnosu na hrvatskih 200 miliona eura godišnje, uspjevamo da zadržimo povjerenje javnosti i gledanost.

Proces transformacije iz državne televizije u Javni servis svuda je i uvijek dug skup i naporan, ocijenili su Radman i Vojvodić.

"Moramo ove prostore otvoriti malo više za razmjenu informacija i priloga i upravo javni servisi treba da odigraju ključnu ulogu u regionalnom povezivanju. HRT nam dosta može pomoći, jer je HRT i u onoj velikoj državi bila najbolja televizija, za mene makar. Mi smo se dogovorili da rukovodioci iz dvije televizije sarađuju, tako da će naše ekipe doći u HRT da vide vaša iskustva. I ja sam siguran da ćete nam vi pomoći", saopštio je Vojvodić, nakon potpisivanja Memorandum o saradnji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније