Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 01. 2015. 18:47 >> 18:48
1

KUPAC DAKA DAVIDOVIĆ

Nakon 13 godina "Sabrina" napušta Bijelu

Kompanija Neksan, vlasnika Miodraga Dake Davidovića, koja je u septembru prošle godine, po principu slobodne pogodbe kupila za 380 hiljada eura brod "Sabrina" preuzeće ga najvjerovatnije do 15. februara, saznaje Radio Jadran.

"Čitav iznos za brod isplaćen je Jadranskom brodogradilištu još u prošloj godini, dvije rate su čak spojene u jednu, tako da je sve regulisano", rekao je za Radio Jadran, direktor sektora proizvodnje, prodaje i strateškog plana Brodogradilišta, Petar Zvicer.

Zvicer kaže da je plan da saradnici kompanije "Neksan" u narednim danima obave tehnički pregled broda i do 15. februara "Sabrina" bi napustila Brodogradilište.

On nije mogao da kaže kakva će biti sudbina broda, jer ne zna kakvi su planovi kompanije "Neksan".

"Bez obzira na ovu prodaju, ročište u sporu Jadranskog Brodogradilišta sa kompanijama „Sarda lizing" i „Long bridž šiping" zbog ležarine broda, biće nastavljeno 16. februara", potvrdila je za Radio Jadran pravna zastupnica Jadranskog brodogradilišta u ovom sporu, Vesna Raičević.

Suđenje će biti nastavljeno u Privrednom sudu, jer brodogradlište potražuje mnogo veći iznos od same vrijednosti broda. Raičevićka kaže da to što je brod prodat ne znači da Brodogradilište neće moći da namiri preostali dug iz druge imovine tuženog, bez obzira što je ona na teritoriji druge države. Ona očekuje da će presuda Privrednog suda biti povoljna za Brodogradilište u ovom nastavljenom postupku.

Brodogradilište potražuje od kompanija „Sarda lizing" i "Long bridž šiping" 2,5 miliona eura.

Brod „Sabirina" su 2002. godine ostavili italijanski vlasnici nakon remonta. Brodogradilište je podnijelo tužbu Osnovnom sudu u Kotoru zbog duga za remont i ležarinu. Nakon toga je donijeta presuda u korist Brodogradilišta da se od broda treba namiriti novčano potraživanje od 1,45 miliona eura, plus kamata.

Osim Brodogradilišta, od Italijana novac potražuje i Jadroagent Bar u iznosu od oko 53.000 eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније