Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 04. 2013. 19:03 >> 19:10

POVEZIVANJE STAŽA

Razmotriće mogućnost izmjene Zakona o radu

Ministarstvo rada i socijalnog staranja razmotriće pravni osnov za izmjenu Zakona o radu kako bi se riješio problem povezivanja penzijskog staža licima kojima nijesu uplaćivani porezi i doprinosi, a kojima je prestao radni odnos usljed gašenja privrednih subjekata, kazao je ministar Predrag Bošković.

Bošković je danas posjetio Fond penzijskog i invalidskog osiguranja.

Vlada će, kroz subvencije za najugroženije, programe rekreacije i odmora, nastaviti da pomaže penzionere u Crnoj Gori, pri čemu će voditi računa o likvidnosti Fonda i i obezbjeđivanju redovnosti isplata penzijskih davanja, saopšteno je nakon sastanka.

Direktor Fonda Dušan Perović rekao je da su aktivnosti menadžmenta  usmjerene ka kvalitetnom i pravovremenom rješavanju o pravima iz PIO, odnosno postupanju po zahtjevima i donošenju rješenja kojima se odlučuje o pravima.

„Penzijski sistem je izuzetano važan segment socijalnog sistema iz razloga što se iz istog isplaćuje više od 120 hiljada korisnika prava“, istako je Perović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније