Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 02. 2013. 15:55 >> 15:58

„STUDENTSKI SERVIS“

Lojpur podržava inicijativu studenata

Angažovanje studenata preko Studentskog servisa nerijetko vodi do stalnog zaposlenja, zbog čega treba podržati inicijativu o njegovom osnivanju, izjavio prorektor za nastavu Univerziteta Crne Gore, Anđelko Lojpur.

Studentski parlament inicirao je osnivanje Studentskog servisa, kojim će se, kako su obrazložili omogućiti visokoškolcima da istovremeno rade i studiraju. Prema riječima Lojpura, takvoj inicijativi se teško može naći ikakva zamjerka.

“ Studenti tako stiču i nova znanja koja im, nakon završetka studija, mogu poslužiti kao najbolja preporuke za posao, u poziciji su da uspostave poslovne kontakte i, kao pripadnicima akademske zajednice, taj vid angažovanja će im biti od velike koristi u životu” , naveo je Lojpur.

Lojpur naglašava da brojna iskustva pokazuju da je angažovanje preko Studentskog servisa nerijetko i uvod u stalno zaposlenje.

Član Studentskog parlamenta Miloš Pavićević kazao je da je ideja da Studentski servis omogući privremeno zapošljavanje studentima na nekoliko sati, i da oni za taj rad dobijaju dnevnicu. On smatra da će se osnivanjem Servisa smanjiti zaopošljavanje studentata na crno, što je prepoznato kao problem.

“ Zamislili smo da on bude nalik studenskim zadrugama, slično mnogim državama okruženja, konkretno u Srbiji. Naročito je to dobro odrađeno i u Sloveniji, i u kontaktu smo sa njima i sa Studenskim servisom u Srbiji, kako bi pokušali da napravimo Studenski servis u Crnoj Gori” , kazao je Pavićević agenciji MINA.

On je pojasnio da bi Studentski servis finansirali poslodavci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније