Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 12. 2014. 22:12 >> 22:20

POSJETA BIJELOM POLJU

Bošković obišao bivšeg štićenika "Bijele"

Ministar Rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, večeras je, u okviru dvodnevne radne posjete Bijelom Polju, s predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem posjetio bivšeg štićenika Doma u Bijeloj Stefana Konjevića, koji je kroz program podrške stanovanju dobio jednosoban stan u glavnoj gradskoj ulici.

"Ovo je najbolji primjer brige o ljudima a ujedno i promovisanje novog servisa socijalne zaštite kojim lokalna uprava i resornog ministarstvo potvrđuju brigu  za one kojima je ona najpotrebnija", istakao je prilikom obilaska predsjednik Opštine, Aleksandar Žurić.

Bošković je kazao da njegov resor tim projektom pokazuje da vodi ravnomjernu socijalnu politiku prema svim građanima u Crnoj Gori, podsjetivši da su prethodno dva takva projetka realizovana u Podgorici i jedan u Pljevljima, što odražava njihov kontinuitet.

"Time  se stanovnicima Doma u Bijeloj, nakon što steknu punoljetstvo, stvara mogućnost za brzu i kvalitetnu integraciju u širu društvenu zajednicu. Ako Stefan, u jednom periodu svog života, nije bio u prilici da bude dio šire zajednice, sada, kada je istovremeno dobio novi dom i posao sigurno jeste", ocijenio je Bošković, naglasivši da ne sumnja da će Stefan iskoristiti novu priliku, te ubuduće doprinositi razvoju crnogorskog društva, a prije svega Bijelog Polja.

On kaže da se resorno ministarstvo neće zaustaviti na ovome, već da je jedan od sljedećih koraka transformacija ustanove u Bijeloj tako što će s  djeca do tri godine umjesto u Dom upućivati u hraniteljske porodice.

Kroz projekat „Svako dijete treba svoju porodicu“ koji ministarstvo realizuje u saradnji sa UNICEF-om u poslednjih sedam godina u Bijeloj se  za 50 odsto smanjio  broj djece koja traže utočište.

„Hraniteljstvo je takođe human vid podrške djeci koja su bez roditeljskog staranja  . Bez obzira na rigidni zakon po tom osnovu značajan broj djece iz Doma u Bijeloj je našao nove roditelje i porodicu  “, kazao je Bošković.

Predsjednik Bijelog Polja za sjutra je najavio potpisivanje memoranduma o daljoj saradnji i obilazak Grupne kuće za cjelodnevni boravak djece sa posebnim potrebama. Žurić je istako da bez obzira na objektivne ekonomske okolnosti u kojima se nalaze lokalne uprave,nijedna od njih  ne smije da popustiti u pružanju pomoći najranjivijim društvenim grupama.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније