Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 12. 2014. 18:00   >>  17:56 1

HERCEG NOVI

U subotu ruše bivši hotel Rudnik

Stari hotel „Rudnik", u centru Herceg Novog, više neće biti prijetnja i ružna slika, jer je za subotu u 15 sati najavljeno njegovo rušenje. Čitav posao trebalo bi da bude gotov do nedjelje.

U opštini je jutros potpisan ugovor sa firmom „Krušo niskogradnja" koja je na tenderu jedina  dostavila ponudu za rušenje ovog zdanja. Troškove će snositi Opština, u vrijednosti od 4.600 eura.

"Prevashodno smo mislili na interes grada, a ne na našu zaradu, jer je ruševna zgrada u takvom stanju da je prijetila prolaznicima u samom centru i to je naš doprinos gradu", rekao je za Radio Jadran vlasnik firme Krušo niskogradnja, Slobodan Radović.

Uklanjanje ruinirane zgrade Rudnika neće biti lako, kaže on, ali "Krušo niskogradnja" ima svu potrebnu mehanizaciju da posao obavi kvalitetno, ali prije svega i vrlo odgovorno.

Uz maksimalnu zaštitu i bezbjednost prolaznika i objekata u okolini, biće obavljeno do nedjelje, kazao je Radović.

Stari hotek "Rudnik" prvi put je oštećen u zemljotresu 1979. i nakon toga je vremenom propadao jer vlasnici nijesu imali novca da ga renoviraju, a ni sruše. Posljednji "udar" pretrpio je ljetos, krajem jula, kada se urušio južni dio objekta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније