Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 12. 2014. 16:03 >> 16:04

NAJBOLJE PRAKSE

Dodijeljena nagrada Prijestonici Cetinje

Prijestonica Cetinje danas je dobila nagradu za najbolju praksu u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori, u oblasti „Stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za privlačenje investicija na lokalnom nivou“, i to za paket stimulativnih mjera „Invest in Cetinje“.

Nagradu, koja je uručena gradonačelniku Aleksandru Bogdanoviću, u okviru programa „Najbolje prakse u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori“ dodjeljuje Zajednica opština Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Misijom OEBS u Crnoj Gori.

Set podsticaja gradske uprave, koji podrazumijeva brojne olakšice za investitore, a koji je kreiran u cilju otvaranja novih radnih mjesta za građane Cetinja, već je dao značajne rezultate. Samo tokom prve godine primjene stimulansa, u privatnom sektoru otvoreno je više od 100 novih radnih mjesta. Pritom, kroz podsticaje Prijestonice Cetinje, već su izgrađeni i novi privredni objekti – počev od turističkih, sve do komercijalnih sadržaja.

Uz to, gradska uprava već je različitim stimulansima podržala i predstojeće investicije – među kojima je najznačajnija gradnja komercijalnog centra na ulazu u grad, u kojem će zaposlenje naći više od 50 naših sugrađana.

"Drago mi je što su dosadašnje mjere Prijestonice Cetinje, usmjerene ka otvaranju novih radnih mjesta za naše sugrađane, prepoznate kroz primjere dobre prakse i što je naša gradska uprava nagrađena za taj rad. Riječ je o još jednoj potvrdi da je naš paket stimulansa, ali i sve ostalo što je urađeno u cilju privlačenja investitora, dao zapažene rezultate. Najvažnije je da su podsticaji Prijestonice Cetinje u protekle dvije godine imali dobar efekat, da smo zahvaljujući njima imali niz novih zaposlenja kod postojećih, ali i kod novih privrednika u našem gradu", naglasio je Bogdanović.

Gradonačelnika Prijestonice posebno raduje što su već potpisali ugovore i o novim značajnim investicijama, poput komercijalne zone na ulazu u grad, ili novim turističkih sadržajima, zahvaljujući čemu će, kako je kazao, nastaviti sa otvaranjem novih radnih mjesta za građane Cetinja

Svečanost na kojoj su, sedmi put uručene nagrade organizovana je u Danilovgradu.

Govoreći o Programu najbolje prakse u lokalnoj samoupravi, Bogdanović je ocijenio da je riječ o konceptu koji jedinice lokalne samouprave podstiče da djeluju efikasnije, ali i da jedne od drugih stiču neophodna iskustva u primjeni dobrih standarda.

"Naša je obaveza da, kao servisi građana, budemo inovativni u svim segmentima svog djelovanja. A ova i slična priznanja u velikoj mjeri djeluju motivišuće na tom planu", kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Uz Prijestonicu Cetinje, koja je dobila priznanje za stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta, nagrađeni su i Glavni grad Podgorica (oblast „Transparentnost rada lokalne samouprave u funkciji borbe protiv korupcije na lokalnom nivou“), Opština Pljevlja („Razvoj i pružanje socijalnih usluga na lokalnom nivou“), Opština Tivat („Energetska efikasnost u lokalnoj samoupravi“) i Opština Žabljak (specijalna nagrada).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније