Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 12. 2014. 15:23 >> 15:20

RODNA RAVNOPRAVNOST

Sastali se Numanović i Perks

Najintenzivnija saradnja Ministarstva za ljudska i manjinska prava i UNICEF-a ostvaruje se u oblasti postizanja rodne ravnopravnosti, saopšteno je na sastanku ministra Suada Numanovića i Bendžamina Perksa.

 

 

"Uspješno se završava prva faza Programa za postizanje rodne ravnopravnosti u decembru ove godine, i nastavlja se planiranim tokom u 2015. godini. Planirani rezultati su ostvareni u tri oblasti koje su istaknute u 2014. godini, u oblasti ekonomskog snaženja žena, zaštite od nasilja nad ženama i ženama u porodici i veće participacije žena u političkom i javnom životu", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Suad Numanović sastao se danas sa šefom predstavništva u Bendžaminom Perksom.

Ministar je šefu predstavništvaUNICEF-a za Crnu Goru kazao da je akcenat u radu stavljen na zaštitu prava i sloboda marginalizovanih grupa, ali i da je Ministarstvo odgovorno za zaštitu prava i sloboda svakog građanina Crne Gore, kao i da je u tom zalaganju izuzetna važnost multidisciplinarnog pristupa.

Perks je upoznao Ministra sa istraživanjima koje je UNICEF sprovodio vezanim za prevenciju i suzbijanje ranih i prislinih brakova i o važnosti predškolskog obrazovanja.

"Na sastanku su dogovorene četiri oblasti za saradnju, odnosno stvaranje uslova za potpisivanje Memoranduma sa Investicionim razvojnim fondom za omogućavanje povoljnih kreditnih uslova za žene preduzetnice, saradnja u oblasti prevencije i suzbijanja ranih i prisilnih brakova kod Romkinja i Egipćanki, iznalaženje načina za podršku SOS liniji za žene i djecu žrtve nasilja i podrška kvalitetnijem predškolskom obrazovanju i većem broju predškolskih ustanova u sjevernom regionu", navodi se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније