Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 12. 2014. 09:59   >>  09:55

ČOBELJIĆ PISAO ŽUGIĆU

Zahtijevaju isplatu jednokratne pomoći

Predsjednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG), Nenad Čobeljić, uputio je dopis ministru finansija Radoju Žugiću, u kojem zahtijeva isplatu jednokratne novčane pomoći zaposlenima u Ministarstvu odbrane i Vojske Crne Gore.

 

Čobeljić je naglasio da je Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom odbrane, odnosno Službom za finansijske poslove MO, utvrdio da u Ministarstvu odbrane, upravo po personalnim izdacima, postoje unutrašnje rezerve u iznosu od 1,35 miliona eura.

"Takođe smo proračunali i zaključili da se ova sredstva trebaju iskoristiti na način što bi se u vidu jednokratne novčane pomoći u neto iznosu od po 300 eura podijelila zaposlenima u MO i VCG. Na zahtjev SOVCG da i formalno odobrite da se pomenuta sredstva uz novembarsku platu podijele zaposlenima u MO i VCG tražili ste da se sa tim saglasi i Ministar odbrane, što je prema našim informacijama gospođa Pejanović-Đurišić i uradila. Obzirom da su se stvorili svi neophodni uslovi da do pomenute isplate dođe, nejasno je zbog čega to do današnjeg dana nije i urađeno. Nejasno je zašto još uvijek niste dali saglasnost da se pomenuta sredstva isplate zaposlenima", navodi Čobeljić u dopisu Žugiću.

On je rekao da je besmisleno govoriti "o krajnje zabrinjavajućoj i poražavajućoj materijalnoj situaciji u kojoj se nalazi 95% zaposlenih u MO i VCG".

"Treba li da podsjećam da nam zarade nijesu povećavane od 2004. godine i da smo po tom pitanju izostavljeni-zaboravljeni čak i 2008. godine kada je zaposlenima u svim državnim institucijama zarada povećana za 30%", rekao je Čobeljić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније