Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 03. 2013. 19:45 >> 19:54

SEIZMIKA

Glavatović: Biće još slabijih zemljotresa

I narednih nekoliko dana u Crnoj Gori mogući su zemljotresi ali slabiji, kazao je za Radio Antena M, direktor Seizmološkog zavoda Branislav Glavatović.

„Gotovo je sigurno da je ova serija povezana sa ovim obilnim padavinama koje smo imali tokom prethodna dva mjeseca. I pretpostavka je da se jedan značaj dio voda sa Cetinjskog polja drenira kroz kanal koji unazad nekoliko godina probijen, i tu se sigurno povećao pritisak što vjerovatno podspješuje te tektonske zemljotrese, koji bi se inače dogodili ali u nekom dužem vremenskom periodu.“, kazao je Glavatović.

Glavatović je naveo da ovo nije neuobičajeno za taj prostor:

„Pošto smo i prošle godine u februaru kada su bile dosta obilne padavine imali gotovo identičan slučaj, baš u toj zoni. Pretpostavljamo da će se ova serija nastaviti u narednih nekoliko dana ali u nekom procesu slabljenja kao što je to evidentno u protekla dva dana.“, zaključio je direktor Seizmološkog zavoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније