Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 12. 2014. 09:43 >> 16:08

PODACI METEOROLOGA

Najviše kiše palo u NK, najmanje u BR

Za 12 sati, odnosno od sinoć od 19, do jutros u sedam sati, najviše kiše palo je na području Nikšića - 55 litara po kvadratnom metru, a najmanje u Baru - 0,3 litra, saopštio je meteorolog Dragan Burić.

 

On je, u Jutarnjem programu RTCG, rekao da će padavine oslabiti tokom dana, pa će naredna dva dana biti uglavnom bez padavina.

"U prethodnih 12 sati – od 19 asova sinoć do sedam časova jutros - najviše kiše palo je u Nikšću - 55 litara, na Žabljaku 46, u Podgorici 42, Kolašinu 40, Pljevljima 21, Ulcinju 7 i Baru tek 0,3 litra", rekao je Burić.

On je istakao da je veoma važna dvodnevna pauza prije novog kišnog perioda, jer to znači da neće biti dodatnog priliva u vodotoke rijeka i jezera.

"S obzirom na to da je bilo dosta kiše prošle noći i prethodnih dana, nije dobro to što je hidrološki sistem već opterećen i zemljište jako zasićeno vlagom, tako da će padavinska voda tokom dana i noći pristizati u korita rijeka. Zato je jako značajna ta pauza od dva dana bez padavina, jer će u mnogome smanjiti rizik od poplava", saopštio je Burić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније