Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 11. 2014. 14:25   >>  20:23 2

ČESTITKA KRIVOKAPIĆA

Veliko očekivanje od Javnog servisa

Javni servis Crne Gore danas slavi jubilej - 50 godina Televizije, i 70 godina Radija Crne Gore.

 

 

Tim povodom, čestitku generalnom direktoru RTCG Radu Vojvodiću, direktorki Televizije Crne Gore Radojki Rutović i direktoru Radija Radojici Bulatoviću uputio je predsjednik Skupštine Crne Gore, Ranko Krivokapić.

"Poslenik javne riječi dobije takvu moć, da mora imati i odgovornost prema svom javnom radu. Jer, javna-novinarska riječ često odlučuje o ljudskom životu, odlučuje o slobodi – najvećem bogatstvu svakog od nas. S tom sviješću na vama je veliko breme, ali i veliko očekivanje i potreba za istinom, jer vaš rad treba da otvara nove prostore za Crnu Goru. Ovo jeste trenutak za Crnu Goru, trenutak za vjetar u jedra njenoj demokratiji i pravdi na putu ka odgovornom društvu, punopravnom članu evro-atlantske familije", kazao je Krivokapić.

On je rekao da su pred RTCG-om brojni izazovi "pred kojima ne smijete pokleknuti, iako su vremena teška".

"Neće biti oprosta za one koji nijesu u stanju da brane profesionalizam i stručnost. Istina je u tradiciji svetost koja se nije smjela gaziti, a i sankcije za to su vazda bile najteže. RTCG ne smije biti uslužni servis nikome, već samo i jedino servis svih građana. Skupština Crne Gore će učiniti sve da, kao osnivač, vrati povjerenje u Javni servis", naveo je Krivokapić.

Čestitku je uputio i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović.

"Izvještavanje Radija tokom sedam i Televizije tokom pet decenija svjedoči o brojnim političkim, društvenim i ekonomskim dešavanjima na našim prostorima, i šire. Profesionalizam zaposlenih učvrstio je povjerenje građana i pozicionirao Javni servis u pouzdane izvore informisanja. Odgovornost prema građanima Crne Gore, posvećenost i pregalaštvo zaposlenih, krase obje medijske kuće i danas, u vremenu oštre konkurencije, često vođeno rastućom potrebom za senzacionalizmom. I u takvim uslovima Javni servis opstaje i ispunjava svoju misiju - informiše i edukuje", navodi se u čestitki Ivanovića.

Posebno, kako navodi, cijeni što je RTCG prepoznao važnost tema iz oblasti poljoprivrede, kao jedne od najznačajnijih grana crnogorske ekonomije. 

Povodom jubileja, čestitku je uputio i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.

"Zadovoljstvo mi je da vam, u ime svojih sugrađana i u svoje ime, uputim srdačne čestitke povodom velikih jubileja Radija i Televizije. Sedam decenija, koliko je iza Radija Crne Gore, odnosno pedeset godina, koliko traje Televizija Crne Gore, razdoblje su tokom kojeg je cjelokupna crnogorska javnost neraskidivo vezana za Javni servis. A ta činjenica, nadalje, govori o značaju Radio Televizije Crne Gore, ne samo na medijskoj sceni, već i u širim društvenim tokovima u našoj državi", navodi se u poruci Bogdanovića.

Djelujući u različitim epohama RTCG je, kako navodi, za svog trajanja bila prepoznata po brojnim inovativnim momentima.

"A iznad svega po blagovremenim i tačnim informacijama, koje su u svakom vremenu bile najdragocjeniji segment novinarskog angažmana. Zbog svega toga, ako danas govorimo o institucijama koje služe na ponos Crnoj Gori i sa kojima su, kao takvim, živjele brojne generacije – onda je RTCG jedna od njih. Ova značajna godišnjica, nadalje, ima i posebnu vrijednost za Cetinje, s obzirom da je priča o današnjem Javnom servisu potekla upravo iz našeg grada", navodi Bogdanović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније