Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 11. 2014. 08:16 >> 08:16
4

ODGOVOR UNIVERZITETA

Na Ekonomskom pogrešno tumače zakon

Dio kolektiva Ekonomskog fakulteta u Podgorici barata pogrešnim pravnim tumačenjima Zakona o visokom obrazovanju, Statuta i drugih pravnih akata, ocijenjeno je iz Univerziteta Crne Gore (UCG).

 

Profesori Ekonomskog fakulteta zatražili su juče hitnu smjenu rukovodstva UCG, ali i promjenu Statuta Univerziteta radi obezbjeđivanja veće samostalnosti fakulteta. Oni su tražili i da se Statutom precizira obaveza da najmanje jedan od prorektora mora biti biran iz redova profesora društvenih nauka i da on mora predsjedavati Vijećem društvenih nauka.

Menadžerka za odnose s javnošću UCG, Emilija Rabrenović, je ocjene i tumačenja zakonskih procedura dijela kolektiva Ekonomskog falulteta nazvala „nepotpunim i provizornim“, ali i navela da ko god ima prijedlog ili zahtjev za konstruktivan razgovor da postoje procedure i otvorena vrata za njih.

“Nažalost, makar to bilo i suvišno, moramo da primijetimo da se na Ekonomskom fakultetu barata pogrešnim pravnim tumačenjima Zakona o visokom obrazovanju, Statuta i drugih pravnih akata, a ne treba zaboraviti ni činjenicu da je i sam bivši dekan Radović prije nešto više od godinu obavljao funkciju vršioca dužnosti dekana”, kazala je Rabrenović Pobjedi.

Ona je podsjetila na izjavu rektorke Radmile Vojvodić vezano za spor Ekonomskog fakulteta sa upravom Univerziteta.

“Vraćam javnost na početak spora dijela kolektiva Ekonomskog fakulteta sa rektorom i Upravnim odborom Univerziteta Crne Gore: oni koji krše zakon nemaju legitimitet za razgovor na ravnoj nozi. Toliko”, rekla je ranije Vojvodić.

Rabrenović je dodala i da postoje procedure i kada je u pitanju zahtjev za promjenu Statuta, na čemu, kako je rekla, Univerzitet intenzivno radi.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније