Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

20. 11. 2014. 08:09 >> 08:34

VIŠA TUŽILAŠTVA

Počeli izviđaj u slučaju infekcije beba

Viša državna tužilaštva u Bijelom Polju i Podgorici počela su izviđaj u slučaju petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo.



Više državno tužilaštvo započelo je u srijedu u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) izviđaj prijema beba iz Bijelog Polja, koje su od 3. do 11. novembra dovedene na liječenje u Institut za bolesti dijece.

U srijedu su izjave uzete od direktorke Instituta za bolesti djece Danijele Dakić i još nekoliko ljekara. Oni su ispitivani u vezi sa okolnostima nakon prijema beba, a pogotpovo nakon smrti inficiranog novorođenčeta, piše Dan.

Policija je ranije, po naredbi tiužilaštva, uzela kompletnu medicinsku dokumentaciju beba, od dana prijema u KCCG.

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da su tek u srijedu dobili dvije prijave zarazne bolesti na zakonski propisanom obrazcu za dvoje oboljele djece iz Bijelog Polja, koja su smještena na Institut za bolesti djece KCCG.

Oni su naveli da su te prijave poslate iz Instituta za bolesti djece KCCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније