Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 03. 2013. 08:16 >> 08:16

SUDOVI

Monitoring rada sudova

Monitoring rada sudova, kojim je analizirana njihova transparentnost, saradnja sa građanima, efikasnost i finnasijski menadžment, biće predstavljen danas u Podgorici.

Monitoring je uradila Građanska alijansa, a proteklih 12 mjeseci istraživani su osnovni sudovi u Podgorici, Kotoru i BIjelom Polju, viši u Podgorici i Bijelom Polju, Upravni i Ustavni sud.

U Izvještaju se ocjenjuje da je Ustavni sud marginalizovan u procesu evropskih integracija kada je u pitanju njegova aktivna uloga, iako je definisan kao odgovoran za uspjeh tog procesa.

Kao jedan od problema navodi se nedostatak kvaliteta kod nekih sudova u Crnoj Gori, što se mora detaljno i kontinuirano istraživati. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније