Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 03. 2013. 14:58 >> 14:58

VLADA

UNHCR pohvalio politiku prema raseljenim

Vlada Crne Gore uspješno rješava pitanja raseljenih i interno raseljenih, na strateškom, zakonodavnom i operativnom planu, ocijenila je šefica Kancelarije UNHCR u Crnoj Gori Indumati Mohandas.

Ona je danas u razgovoru sa ministrom pravde Duškom Markovićem ocijenila da su aktivnosti Vlade uspješne, na nacionalnom nivou i u okviru širih regionalnih inicijativa poput Sarajevskog procesa i Regionalnog stambenog programa.

“Mohandas je pozdravila zakonodavne inicijative poput produžetka roka raseljenim i interno raseljenim u Crnoj Gori da apliciraju za status stranca sa stalnim nastanjenjem u Crnoj Gori, što je korak dalje ka dobijanju crnogorskog državljanstva, i usvajanje predloga Zakona o socijalnom stanovanju“, kaže se u saopštenju Ministarstva pravde.

Marković je upoznao Mohandas sa konkretnim aktivnostima na planu posvećenosti Vlade da u dogovoru sa drugim državama regiona nađe najbolje rješenje za sve one koji su dobrovoljno iskazali pristanak da se vrate u države porijekla.

On je naveo da je Crna Gora, bez obzira na izazove prevashodno na ekonomskom planu, tradicionalno snažno posvećena da interno raseljena i raseljena lica prepozna u svim svojim politikama.

„Marković je sagovornicu upoznao i sa najnovijim aktivnostima o unaprjeđenju životnog standarda populacije smještene u kampu Konik, poput koordiniranih akcija da novu donaciju američkog naroda u vidu 112 kontejnera za smještaj što prije učinimo operabilnom“, kaže se u saopštenju.

On je kazao da očekuje da će zakonodavni predlozi koji će bitno uticati na poboljšanje statusa raseljene populacije u Crnoj Gori, biti usvojeni na prvom zasijedanju Parlamenta.

„Zajednički je ocijenjeno da je uspješno funkcionisanje Koordinacionog odbora za praćenje implementacije strategije za rješavanje pitanja raseljenih i interno raseljenih, na čijem je čelu Marković, ali i intenzivna saradnja nadležnih institucija sa onima na međunarodnom nivou, pokazatelj posvećenosti Vlade da unaprijedi politike koje će za cilj imati trajno rješavanje pitanja re populacije“, zaključuje se u sopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније