Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 11. 2014. 22:47 >> 22:45

APEL

Odgovornije se odnosimo prema životinjama

Društvo za zaštitu životinja Nikšić apelovalo je na odgovornije ponašanje sugrađana prema životinjama jer, kako su kazali, dobijaju sve veći broj pritužbi da vlasnički psi napadaju druge pse.

Precizirali su da je riječ o napadima na one pse koji se nalaze na ulici, i da se napadi uglavnom dešavaju u prisustvu vlasnika koji ne reaguju na pomenute situacije.

Kako su kazali, skreću pažnju sugrađanima, poštujući prije svega vrijednost života, da se odgovorno odnose prema svojim kućnim ljubimcima, kao i nezbrinutim životinjama.

»Molimo sugrađane da za svoje vlasničke pse koji su skloni napadanju drugih pasa, a naročito onih nezbrinutih, obezbijede adekvatnu opremu u cilju sprječavanja napada i neželjenih situacija. Napominjemo da svako nepostupanje po Zakonu povlači krivičnu i materijalnu odgovornost vlasnika«, naveli su iz Društva. 

Kako su kazali, poželjno je da se vlasnici posavjetuju sa veterinarom ili drugim stručnim licima o vrsti opreme koja je adekvatna za psa, odnosno koji tip korpice i povodca su najbolji za rasu psa koju neko posjeduje. 

“Društvo će se u narednom periodu, pored redovnih aktivnosti, više angažovati u smislu sprječavanja svakog oblika mučenja ili neadekvatnog postupanja prema životinjama, i molimo da svi sugrađani vrše građansku dužnost i pomenute slučajeve obavezno prijave policiji, ili našem Društvu, tako doprinesu rješavanju problema koji su sve učestaliji u Nikšiću”, zaključuje se u saopštenju.

 

Mina

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније