Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 03. 2013. 08:24 >> 08:26
2

DAN

Privremeno zatvoreno gradilište u Sutomoru

Gradilište na kom su u utorak poginula dva, a povrijeđena tri radnika, zatvorila je inspekcija rada, dok je firmu Kalamper kaznila prekršajno 200 EUR, prenosi Dan.

U nesreći koja se u utorak dogodila u blizini hotela Korali u Sutomoru poginuli su kosovski državljani Rušit Ibra i Ekrem Bitići, a povrijeđeni Sokolj Bitići, Aslan Dulaj i Mustafa Ibra, svi iz Prizrena.

Radnici su šalovali buduću petospratnicu, čiji je izvođač radova D.O.O Kalamper, a nesreća se dogodila kada se obrušila zemlja na gradilištu.

Iz Uprave za inspekcijske nadzore Danu je saopšteno da je nakon inspekcijskog pregleda, inspektor zaštite na radu utvrdio da stradalima nije bio obezbijeđen bezbjedan rad, niti su izvršili zdravstveni pregled, a posjedovali su sredstva i opremu lične zaštite na radu.

Inspektor je donio privremenu mjeru zabrane rada izvođaču radova Kalamper iz Bara, dok se gradilište propisno ne obezbijedi.

»Inspektor je u skladu sa zakonom, kaznio poslodavca prekršajno sa 200 EUR, dok će pitanje krivične odgovornosti riješiti drugi državni organ«, saopšteno je iz Uprave.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније