Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

04. 11. 2014. 20:17 >> 20:14

SUĐENJE ZA NAPAD NA NIKČEVIĆ

Istraživani listinzi dijela osumnjičenih

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje šestorici okrivljenih za napad na novinarku Dana Lidiju Nikčević, a četvorosatni pretres protekao je u provjeri alibija i tvrdnji dijela osumnjičenih na osnovu izvještaja vještaka telekomunikacione struke.

Prema lokacijskim podacima mobilnih operatera vještak Predrag Boljević odgovarao je na pitanja gdje su se u vrijeme napada mogli nalaziti okrivljeni Nikola Bulatović, Vukašin Đurđevac i Zoran Abramović, kao i svjedoci, koji su na prethodnim ročištima potvrdili njihovu odbranu da nijesu krivi za napad.

Okrivljeni Bulatović tvrdio je da je u vrijeme napada 3. januara bio na poslu u lokalu Atrijum već od 15 sati, pa do kraja druge smjene i da je sam radio, tako da nije mogao napuštati radno mjesto.

Napad na Nikčević dogodio se oko 19 sati ispred dopisništva Dana u ulici Jola Piletića, a prema ostvarenim telefonskim pozivima Bulatovića, vještak je utvrdio da se okrivljeni u 18,42 sata nalazio na radnom mjestu u Njegoševoj ulici kod stare pošte.

Boljević je, na osnovu nešto kasnija tri telefonska kontakta ostvarena zaključno sa 20,01 sat „registrovao kretanje korisnika (Bulatovića) što može ukazivati da se u određenom periodu, između poziva, nalazio u ulici Jola Piletića ili u zoni od 300 metara udaljenoj od te lokacije“.

Prema njegovim riječima, isto tako u tom periodu moguće je da je bio i na drugom kraju grada u zoni silosa Mlina u Nikšiću.

Pojašnjavajući takve podatke sa baznih stanica u gradu Boljević je obrazložio da, uslijed osavremenjavanja telekomunikacija, dolazi i do preplitanja baznih stanica, kao i na to da barijere u signalu mogu predstavljati stambene zgrade.

On je ukazao da kada jedna bazna stanica ne prihvati mobilni telefonski signal, obuhvati ga druga koja može od te biti i mnogo udaljenija.

Bulatović je predložio da se obavi vještačenje na licu mjesta direktno u lokalu Atrijum kako bi se tačno utvrdilo koje bazne stanice pokrivaju signal u tom objektu.

Boljević će nastaviti vještačenje na narednom rošištu, koje je sudija Ivan Perović zakazao za 11. novembar, kada će ponovo predmet rasprave biti telefonski listinzi okrivljenih, kao jedan od ključnih dokaza.

Okrivljeni vlasnik pogrebnog preduzeća Narcis Željko Miletić, Milovan Gardašević, Vladimir Mitrović, Zoran Abramović, Nikola Bulatović i Vukašin Đurđevac od početka suđenja 29. aprila negiraju da su na bilo koji način umiješani u prebijanje novinarke Nikčević 3. januara ispred dopisništva u Nikšiću.

Jedan od ključnih svjedoka, Bugarka Hristina Živkova Dobreva, tokom istrage je navela da su se okrivljeni Željko Miletić, Vukašin Đurđevac, Zoran Abramović, Nikola Bulatović i Vladimir Miletić Mitrović sastajali u kući takođe okrivljenog Gardaševića i dogovorili detalje napada, da bi to kasnije u telefonskom razgovoru opovrgla, prema tvrdnji jednog od svjedoka odbrane.

Nikšićka policija uhapsila je okrivljene 27. marta, a hapšenja su uslijedila nakon, kako je saopšteno, planske, tromjesečne istrage.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније