Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 11. 2014. 08:06 >> 08:09

ČEKAJU SE REZULTATI

Analiziraju limun iz Turske

Limun kojije do sada uvožen iz Turske bio je bezbjedan za ishranu, odnosno zdravlje potrošača.Da li je takav i novi kontingent iz koga su inspektori uzeli uzorke u subotu, nakon što su se u medijima iz regiona pojavile informacije da je uvezeni limun iz Turske sadrži opasnu materiju, znaće se ovih dana kada, kako su kazali Pobjedi, u Upravi za inspekcijski nadzor očekuju rezultate.

 

Iz velikih trgovačkih objekata u Podgorici su kazali da oni ne uvoze limun iz Turske.

U Voliju kažu da nijesu uvoznik pomenutog artikla i savjetuju da se najbolje obratiti uvoznicima ovog tropskog voća.

„Iz tog razloga, nijesmo upoznati sa detaljnijim pitanjima o uvoznim procedurama. Limun imamo u prodaji i očekujemo zvanična saopštenja nadležnih institucija kako bi reagovali“, kazala je PR Volija Olivera Šuškavčević.

Ona je naglasila da limun koji se nalaze u njihovim marketima kupuju od uvoznika ,,Sn Francisko“ i ,,Pop Fruit“.

Iz kompanije Laković su takođe naveli da nemaju limun iz Turske.

„Ne uvozimo limun, a naši lokalni dobavljači uvoze robu uz strogo ispitivanje kvaliteta i ispravnosti od strane nadležnih državnih institucija. Jedini slučaj neispravnosti bio je davno sa trajnim mlijekom iz Srbije i Hrvatske, kada je sanitarna inspekcija poslala obavještenje o povlačenju iz prodaje spornih prozvoda sa povećanom koncentracijom aflatoksina, u skladu sa čime je HDL odmah postupio i povukao robu iz prodaje“, naglasila je PR HD Laković Biljana Đukanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније