Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2014. 08:26 >> 08:23
2

NAREDNE GODINE

Za strance 23.400 radnih dozvola

Naredne godine u Crnoj Gori biće izdato 23.400 radnih dozvola za strance, navodi se u odluci koju je juče usvojila Vlada.

 

"Kvota za 2015. godinu utvrđuje se u ukupnom broju od 23.400. Iz kvote se izdvaja 2.000 radnih dozvola, koje organ državne  uprave nadležan za poslove rada može dodatno rasporediti za određenu namjenu, u skladu sa potrebama tržišta rada, na zahtjev Zavoda za zapošljavanje Crne Gore", navodi se u odluci.

Ističe se da će od 21.400 radnih dozvola njih 19.100 biti za zapošljavanje stranaca, a 2.300 za prekogranične usluge stranaca.

"U okviru kvote za zapošljavanje stranaca utvrđuje se kvota za sezonsko zapošljavanje stranaca u ukupnom broju od 11.600 i za realizaciju razvojnih projekata Vlade Crne Gore u ukupnom broju od 1.500", stoji u dokumentu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније