Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 10. 2014. 20:59   >>  21:59 1

MARKOVIĆ PORUČIO

''Ubrzo ćemo imati rezultate''

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković poručio je da će reforme bezbjednosnog sektora rezultate dati veoma brzo, iako ima još dosta posla. Marković, inače koordinator Biroa za koordinaciju sektora bezbjednosti u Crnoj Gori, ocijenio je da bez bezbjednosti i sigurnosti nema reformi, kao uslova razvoja.

''Reforme su i do sada dale rezultate. Mi reforme sprovodimo, ne kao kampanju, već kao kao osmišljen projekat. Imali smo Zakon o osnovama obavještajno – bezbjednosnog sektora, usvojen u parlamentu. Taj zakon ima svoju strukturu i cilj da integriše taj sektor. U međuvremenu je Zakon o ANB-u već u parlamentu i tim zakonom unaprjeđujemo određena rješenja, odnosno eliminišemo slabosti iz tog zakona koje su se pokazale u praksi, a takođe u skladu sa međunarodnim standardima prije svega NATO-a'', kazao je Marković u emisiji ''U Centar'' Televizije Crne Gore.

Ipak, kako kaže, strani partneri reforme bezbjednosnog sektora u Crnoj Gori ocjenjuju kao veoma dobre.

Marković je kazao da se radi na izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima, zakonu o krivičnom postupku, u kojima se jačaju ovlašćenja organa za sprovođenje Zakona.

''Dio ovlašćenja sada vraćamo i policiji. Radimo i na tome da vidimo kako rezultati rada Agencije se mogu koristiti kao dokaz u sudskom postupku'', kaže Marković i dodaje da će mnogo pomoći italijansko iskustvo kako se u praksi sprovode antikoruptivne mjere. 

''To iskustvo koji nam je dato u italijanskoj Agenciji za antikorupciju je veoma dragocjeno'', naveo je Marković. Potpredsjednik Vlade je ocijenio da korupcija ostaje problem Crne Gore, ''više prisutna na nižim nivoima nego višim''.

''Da bi se sudilo, moramo imati predmete. Da bi se osudilo moramo imati dokaze u tim predmetima'', kazao je Marković.

Marković je uvjeren da je činjenica da je Crna Gora godinu ipo bila bez VDT-a, razlog što su izostali bolji rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. 

Potpredsjednik Vlade je kazao da je uvjeren da neće doći do aktiviranja klauzule o balansu u slučaju Crne Gore i pregovora s Evropskom unijom.

Kompletnu emisiju možete pogledati OVDJE.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније