Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 10. 2014. 20:00 >> 19:57
7

STANKOVIĆ NAJAVIO

VDT će ispitati mnoge predmete

Sudbina mnogih aktuelnih tužilaca zavisiće od kontrole svih predmeta u protekle tri godine, najavio je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković. Kontrola će, kako je kazao, obuhvatiti i raniji period iz kojeg i potiče veći broj ''problematičnih'' optužnica.

„Sada gledamo predmete koji nijesu završeni, jer u ovom trenutku to je ogroman posao, ali ne znači da neće neka komisija, možda na čelu sa mnom, ili bez mene, ići direktno u određena tužilaštva i metodom neke slučajnosti tražiti da se izvrši uvid u neki određeni predmet“, naveo je Stanković.

Komentarišući ocjene da je Crna Gora imala formalistički pristup suđenjima za ratne zločine i da nije bilo optužnica za komandovanje, pomaganje i podržavanje zločina, on je kazao da ne isključuje ni ponovno prespitivanje tih predmeta.

„Crna Gora nije spremno ušla u rješavanje tih predmeta. Ukoliko bude postojala zakonska mogućnost da se ponovi neki postupak, svakako da će to da bude predmet našeg interesovanja, odnosno preispitivanja“, rekao je Stankovic.

Stanković je rekao da ne dijeli mišljenje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice da bi „bilo presuda da ima kvalitetnih optužnica“, navodeći da na neki način i sud kontroliše optužni akt.

Stanković je saopštio da su neistinite optužbe pojedinih poslanika kako postoje sumnje da je sklon korupiciji.

„Čitave svoje karijere nastojao sam da sprovodim Ustav i Zakon, prema tome, tu se radi o čistim izmišljotinama i neistinama“, kazao je Stanković.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније