Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 10. 2014. 15:57   >>  15:58

MINISTARSTVO PRAVDE

Počeo postupak izručenja Kalića

Ministarstvo pravde Crne Gore, već je počelo postupak u cilju izručenja Safeta Kalića iz Austrije Crnoj Gori, saopšteno je iz tog resora.

"Uz molbu za izručenje, Ministarstvo pravde nadležnim organima Republike Austrije dostavlja svu potrebnu dokumentaciju u prevodu na njemački jezik koju prikuplja od nadležnih institucija Crne Gore, u prvom redu suda i tužilaštva", saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Kako pojašnjavaju rok za dostavljanje molbe sa dokumentacijom je 18, a najviše 40 dana, shodno odredbama Evropske konvencije o ekstradiciji kojom se regulišu pitanja izručenja između zemalja članica Savjeta Evrope a potpisnica konvencije.

Potpisnice konvencije su i Crna Gora i Republika Austrija.

Podsjetimo najtraženiji crnogorski bjegunac Safet Kalić (45), optužen za pranje novca, krio se na Kosovu, odakle je prekjuče pod lažnim imenom Rifat Murik (44) avionom otputovao u Beč, gdje ga je uhapsila austrijska policija

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније