Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 10. 2014. 17:01   >>  17:03

U KOTORU

Crnogorsko-norveški centar za obuku pomoraca

Na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru, u 23 i 24. biće otvoren prvi zajednički crnogorsko-norveški centra za obuku pomoraca.

Ovaj projekat rezultat je saradnje između Univerziteta Crne Gore/Fakulteta za pomorstvo Kotor i Fakulteta za pomorske tehnologije i operacije sa Univerziteta iz Alesunda, Norveška.

U četvrtak na Fakultetu za pomorstvo Kotor, zvanično će biti otvoren i pušten u rad Centar za obuku pomoraca, uz demonstraciju najsavremnijih simulatora.

Kako je saopšteno iz UCG otvaranju će prisustvovati rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić, dekan Fakulteta za pomorstvo Danilo Nikolić i predstavnik partnera iz Norveške.

"U okviru ovog Centra, pomorci i studenti Fakulteta imaće priliku da obavljaju specijalizovanu obuku iz off-shore operacija (aktivnosti vezane za snabdijevanje naftnih platformi), što će im obezbijediti veće znanje i konkurentnost iz ove oblasti, a samim tim i lakše zaposlenje i napredovanje u karijeri. Usluge ovog Centra će koristiti i pomorci širom svijeta, a obuka će se obavljati od strane iskusnih norveških instruktora uz asistenciju crnogorskih", saopšteno je iz UCG.

Sertifikate će izdavati norveški partneri. "Zahvaljujući pomenutim ljudskim i tehničkim potencijalima, Fakultet za pomorstvo Kotor postaće jedinstvena institucija u regionu koja će nuditi ovu vrstu obuke", poručuju iz UCG.

U petak u kotorskom hotelu Cattaro, biće održana konferencija posvećena obrazovanju, obuci i ukrcaju pomoraca sa akcentom na off-shore operacije. 

Sve aktivnosti realizuju se u okviru projekta pod nazivom Inicijativa za održivi razvoj pomorskog sektora u Crnoj Gori, koji se uspješno realizuje između Univerziteta Crne Gore, Fakulteta za pomorstvo Kotor i Univerziteta iz Alesunda, Fakulteta za pomorske tehnologije i operacije iz Alesunda, Norveška.

Projekat vrijedan 1,4 miliona eura, započet je prije više od godinu dana, u okviru HERD programa namijenjenog Zapadnom Balkanu, koji se finansira od strane Vlade Kraljevine Norveške.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније