Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 10. 2014. 07:50 >> 08:13

SZO ZA CRNU GORU

Znanjem protiv ebole

Direktorica Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Crnu Goru, Mina Brajović, ocijenila je da je, po pitanju ebole, zdravstvene radnike potrebno edukovati, a građane informisati, i to naročito one koji putuju.

 

Ona je istakla da je edukacija onih koji bi sa zaraženima imali "prvi kontakt" najbitnija.

Brajović je Dnevnim novinama kazala da Crna Gora poštuje preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (SZO). Naša zemlja, prema njenim riječima, kroz redovne konsultacije razmjenjuje sve relevantne informacije u vezi sa suzbijanjem širenja ebole.

„U toku su redovne konsultacije između SZO i predstavnika nacionalnih zdravstvenih vlasti kako bi se razmijenile sve relevantne informacije i preporuke kao okvir pripremanja sistema i identifikovale potrebe i aranžmani za pružanje tehničke podrške u tom procesu. SZO je stavila na raspolaganje dva svoja kolaborativna centra-laboratorije četvrtog stepena biološke bezbjednosti u Hamburgu i Lionu za potrebe laboratorijskog dijagnostikovanja, s obzirom na visoki nivo patogenosti ebola virusa", rekla je Brajović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније