Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 10. 2014. 22:05 >> 22:03

LOKALNI EMITERI

Spremite se za digitalni signal!

Lokalni emiteri treba da u što kraćem roku sagledaju tehničke zahtjeve za prelazak sa analognog na digitalno TV emitovanje, jer je 17. jun naredne godine rok za gašenje analogne radio-difuzije, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije.

Na incijativu Agencije danas je u Podgorici održan sastanak sa predstavnicima lokalnih javnih emitera, opština i skupština opština koje su osnivači emitera, Udruženja lokalnih javnih emitera, Ministarstva finansija i Radio difuznog centra Crne Gore.

Istaknuto je da nakon 17. juna naredne godine, kada je rok za gašenje analogne radio-difuzije, lokalni javni emiteri neće imati pravo da emituju program na dodijeljenim analognim TV kanalima.

"Zbog toga je zaključeno da je neophodno u što kraćem roku sagledati tehničke zahtjeve za prelazak sa analognog na digitalno TV emitovanje lokalnih emitera, kao i mogućnost za obezbjeđivanje neophodnih finansija na lokalnom ili državnom nivou", navodi se u saopštenju Agencije.

Na sastanku je istaknuto da je potrebno usaglasiti rad i način finansiranja javnih emitera sa Pravilnikom o državnoj pomoći koji je donijelo Ministarstvo finansija, a kojim je obuhvaćeno saopštenje Evropske komisije o primjeni pravila o državnim pomoćima za javne radio difuzne usluge.Ukazano je i na potrebu sistemskog rješavanja tih pitanja odgovarajućim izmjenama zakona.

"Zaključeno je da implementacija pravila o državnoj pomoći predstavlja realnu mogućnost da se efikasno i kvalitetno unaprijedi rad, pozicija i odgovornost lokalnih javnih emitera. Ona predstavlja šansu da se kroz ovaj proces osnaži autonomija i nezavisnost lokalnih emitera", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније