Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 10. 2014. 21:30 >> 21:44

"POMAŽEMO I MI"

Osnovci pokazali humanost

Učenici trečeg razreda Osnovne škole "Maksim Gorki" uručili su Crvenom krstu Crne Gore humanitarnu pomoć, koju su sa drugarima iz škole prikupili tokom višednevne akcije.

Učenivi III-2 odjeljenja O.Š. "Maksim Gorki" su povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva pokrenuli humanitarnu akciju "Pomažemo i mi'' u okviru koje su prikupljali odjeću, obuću, knjige, školski pribor i igračka za djecu.

Učenici na ovu ideju došli tokom časa Prirode i društva učeći o solidarnosti i humanitarnim organizacijama. Prvo su vršnjacima dijelili pozivnice za učešće u akciji, koje su sami pravili na času Likovne kulture. Akcija je trajala od 13. do 17.oktobra, a pridružili su im se i vršnjaci iz drugog i trećeg razreda.

Pomoć su uručili danas Crvenom krstu Crne Gore, a tom prilikom su se bliže upoznali sa radom i važnošću postojanja te organizacije.

"Saznali su nešto više o istorijatu Crvenog krsta, o principima, kao i o mnogobrojnim aktivnostima te organizacije. Takođe, učenici su informisani i o tome zašto je dobro biti volonter i kako to mogu postati", navodi se u saopštenju Osnovne škole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније