Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 10. 2014. 15:33   >>  20:11

GODIŠNJICA "PRAJDA"

"LGBT osobe vidljivije u društvu"

Povodom obilježavanja godišnjice od "Povorke ponosa" NVO Kvir Montenegro saopštio je da je i dalje veliki broj problema pred LGBT osobama, ali da je u posljednjih godinu dana učinjen značajan napredak.

"Naše postojanje više niko ne može dovesti u pitanje, niti nas optužiti da smo prijetnja društvu na bilo koji način", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali u "Kvir Montenegru" zadovoljni su jer je sve veći broj onih koji su ohrabreni da budu vudljivi u svakodnevnom životu, ali si istovremeno svjesni da postoje oni koji na to još uvijek nijesu spremni, pa žive u strahu i skrivanju.

"Pozivamo sve građane i građanke Crne Gore, koji smatraju da Ustavom garantovana ljudska prava ne smiju biti mrtvo slovo na papiru, da učešćem u Povorci ponosa 2. novembra pokažu solidarnost sa LGBT osobama i pošalju poruku da nasilje, diskriminacija, uznemiravanje i zastrašivanje sa kojima smo svi podjednako suočeni nije prihvatljivo", saopštili su iz te organizacije.

Organizacioni odbor Montenegro Prajda, očekuje da će se Povorci ponosa “Montenegro Prajd” 2. novembra pridružiti i Gradonačelnik Podgorice, više Ministara, visokih predstavnika političkih partija iz vlasti i iz opozicije, te svi oni koje profesionalne funkcije koje obavljaju obavezuju da se direktno i sa jednakom posvećenošću zalažu za osnovna ljudska prava svih građana i građanki naše zemlje, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније