Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 10. 2014. 08:17 >> 08:15
2

TRAŽE 660.000

Vijesti tužile Pink i Pobjedu

Kompanija "Dejli pres", koja je izdavač Nezavisnog dnevnika Vijesti, tužila je Televiziju Pink i dnevni list Pobjedu.

 

U tužbenom zahtjevu tražili su 660.000 eura zbog nanošenja štete u poslovanju, koja je, kako navode, rezultat negativne kampanje koju su Pink i Pobjeda vodili protiv "Dejli presa" od septembra prošle do 25. aprila ove godine, kada je podnijeta tužba u podgoričkom Privrednom sudu.

Zastupnik "Dejli presa" Nemanja Ilić dostavio je sudu CD sa emisijama „Minut, dva” i „Infomonte” ističući da je to samo „kap u moru” od onoga što je Pink objavljivao. 

Iz Pinka su, piše Dan, naveli da se radilo o slobodi mišljenja i govora. Ilić je kazao da bi se to tako moglo okarakterisati jedino u slučaju da je takva informacija objavljena jednom ili dva puta.

Advokat koji zastupa Televiziju Pink Radovan Božović istakao je da je taj medij samo iznosio podatke u emisijama koji su se odnoslili na tzv. „Aferu CKB”.

„U kontekstu te afere pominjana su i četiri osnivača Vijesti koja su od CKB-a istog da na dobila kredit od po milion eura“, rekao je Božović i podsjetio da je matična banka CKB-a, mađarska OTP podnijela krivične prijave protiv tadašnjeg rukovodstva banke Milke Ljumović i Bose Tatar, kao i još šest menadžera. 

Tvrdi da Pink nije objavio nijednu negativnu informaciju u vezi sa dnevnikom Vijesti, te da se informacije koje se odnose na osnivače ne mogu povezati sa dnevnikom Vijesti, čiji je osnivač Dejli pres.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније