Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 10. 2014. 12:24 >> 12:25
8

USKORO UGOVOR

CG se razgraničila s BiH

Crna Gora je završila razgraničenje sa Bosnom i Hercegovinom (BiH) i uskoro se očekuje potpisivanje ugovora o državnoj granici, najavio je nečelnik Odjeljenja za upravljanje granicom i graničnim prelazima Milan Paunović.

Crna Gora i BiH će potpisivanjem ugovora biti prve države, od bivših članica SRJ, koje će riješiti pitanje granica. Paunović je kazao da je Vlada Crne Gore završila sve neophodne procedure za potpisivanje ugovora.

"Sada se čeka da, nakon Vijeća ministara BiH, procedure završi i Predsjedništvo BiH", objasnio je Paunović.

On je saopštio da će ugovor o državnoj granici potpisati crnogorski ministar unutrašnjih poslova i ministar civilnih poslova BiH.

"Okončanje procedure razgraničenja Crne Gore i BIH je ohrabrenje i za ostale države nastale na prostoru nekadašnje Jugoslavije samostalno rješevaju otvorena bilateralna pitanja", kazao je Paunović časopisu MUP-a Dokument.

On je naveo da je utvrđena "tačka susreta" državnih granica Crne Gore, Albanije i Kosova.

"Sporazum o tome je usaglašen i parafiran i očekuje se njegovo potpisivanje", najavio je Paunović.

Paunović je kazao da sa Srbijom nije pregovarano o razgraničenju, a da je to pitanje sa Hrvatskom u nadležnosti Ministarstva psoljnih poslova i evropskih integracija.

"Očekujemo da će sve ove aktivnosti doprinijeti razvijanju i unapređivanju prijateljskih odnosa, unapređenju bezbjednosti, stabilnosti i saradnji u regionu. To će biti doprinos poštovanju principa suvereniteta, teritorijslnog integriteta, političke nezavisnosti Crne Gore i susjednih država", rekao je Paunović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније