Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 09. 2014. 18:30 >> 18:32
7

KO TRUJE PSE?

PG: Strah zbog masovnog trovanja pasa

Stanari Ulice Vasa Raičkovića uznemireni su posljednjih nekoliko dana jer su u žbunju i oko zgrada pronašli više otrovanih pasa. Pored lutalica, od otrova su stradali i psi koji su bili sa vlasnicima.

 

Nakon što su prije desetak dana u okolini Siti kvarta, studentskog doma i Delte pronađeni mrtvi psi kojima je iz njuške curila bijela pjena, isto se desilo za vikend u Ulici Vasa Raičkovića i oko Hrama Hristovog vaskrsenja.

Stanari se boje da bi mogla djeca da im se otruju kada se igraju ispred zgrade.

„Ne mogu da vjerjem da je neko u stanju da sipa otrov okolo. Pa meni se djeca igraju ispred zgrade, zamislite da ne znajući šta diraju, oni uzmu otrov?“, kaže za Portal RTCG zabrinuta stanarka zgrade u blizini koje je pronađen otrov i dodaje:

„Neko pod hitno mora da preduzme mjere da se uhvate ti ljudi.“

Predsjednik Kinološkog saveza Antonio Mračević kaže da onaj ko truje pse treba da odgovara kao za ubistvo čovjeka.

„Mislim da to može da uradi osoba koja je psihički bolesna. Suvišno je da govorim da prosipajući otrov okolo, taj neko može da ubije i ljude. Kada bi neko krivično odgovarao za ubistvo životinja, sigurno bi ovakvih slučajeva bilo manje“, kaže za Portal RTCG Antonio Mračević.

„Sumnjam da će iko ovim povodom reagovati i da će se počinilac otkriti“, kazao je Mračević.

 

Mnogi korisnici Fejsbuka zgroženi su nehumanim ponašanjem prema životinjama.

„Umrli su u najtezim mukama. Mozete li zamisliti koliku količinu bola su pretrpjeli dok im se nije okončala muka... Rjesavaju li se problemi na ovakav nacin? Dajte onda da počnemo ovako da rješavamo i krupnije probleme koja ova država ima! Je li ovo nacin da se riješimo lutalica?! I ovo ce naravno proći nekažnjeno“, piše iznad fotografije otrovanog psa na Fejsbuk stranici pod nazivom Udomljavanje pasa Podgorica.

Zakonom o zaštiti dobrobiti životinja zabranjeno je „usmrćivanje životinja, osim u slučajevima i na način propisan ovim zakonom, kao i davanje životinjama hrane ili materija čije uzimanje uzrokuje bol, patnju, povrede, strah ili smrt“.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније