Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 03. 2013. 13:10 >> 13:20

OVOG VIKENDA

Žabljak: Seminar učitelja sportova na snijegu

U organizaciji Crnogorske asocijacije učitelja sportova na snijegu, na snijegom prebogatim terenima Savinog kuka, ovog vikenda održava se međunarodni podsezonski seminar učitelja sportova na snijegu.

Seminar ima veliki značaj za kvalitetan razvoj zimskog turizma i skijaškog sporta u Crnoj Gori, ocijenio je rukovodilac programa Zoran Vojinović.

"Odziv je odličan, okupilo se više od 80 učesnika iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Italije što znači da radimo na vrhunskom nivou i po evrposkim standardima" kazao je Vojinović.

Na Savinom kuku okupili su se vodeći stručnjaci skijaškog sporta na evropskom i svjetskom nivou.

Generalni sekretar Svjetske asocijacije profesionalnih instruktora skijanja Hugo Rajder kaže da je Durmitor prelijepa i snijegom prebogata planina koja pruža velike mogućnosti za razvoj zimskih sportova, ali zato treba mnogo novca.

"Sa izgradnom puta od Podgorice do Žabljaka stvoreni su uslovi za dolazak međunarodne klijentele na Durmitor", kaže Rajder.

Davo Karničar poznat kao, za sada jedini smučar koji se na skijama spustio niz Mont Everest kaže da Durmitor pruža beskrajne mogućnosti za razvoj sve popularnijegturnog skijanja.

"Srećan sam što sam na Durmitoru. Prvi put sam gledao ovu vanrednu ljepotu 1985. tokom služenja vojnog roka. Durmitor pruža velike mogućnosti onima koji od skijanja traže nešto više a to je turno skijanje, hodanje po dubokom snijegu i ne uređenim prostranstvima. Trebalo bi organozovati da se turno skijanje osjeća kao sport domaćina i to bi bila odlična promocija Durmitora kao destinacije za turno skijanje", kazao je Karničar.

Seminar učitelja sportova na snijegu završava se sjutra, ali ne i sezona skijanja na Durmitoru.

Idealni uslovi i snijeg od 2 metra visine omogući će produžetak zimske sezone i na april, očekuju turistički radnici Žabljaka.

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније