Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 09. 2014. 20:44   >>  21:03

RADNI TIM

Priprema reorganizacije i integracije UCG

Tim za reorganizaciju i integraciju Univerziteta Crne Gore počeo je danas sa radom, razmatranjem vodećih pitanja i modela rada i funkcionisanja, koji bi do kraja ove godine trebalo da rezultiraju kratkoročnom strategijom reorganizacije i integracije.

Kako je saopšteno iz Rektorata crnogorskog Univerziteta, sve predstojeće aktivnosti biće usklađene sa preporukama koje je Univerzitet dobio u nedavno završenom postupku institucionalne provjere, koju je sprovela Evropska asocijacija univerziteta.

„Krajnji cilj je priprema za akreditaciju koja Univerzitetu predstoji 2017.godine, ali i dostizanje konretno mjerljivih rezultata planiranih promjena na državnom Univerzitetu“, navodi se u saopštenju.

Tim će, kako je dogovoreno, raditi na tome da postojeće akcione planove na Univerzitetu, kao i strateške ciljeve njegovog razvoja, pretvori u konkretne mjere na svim univerzitetskim jedinicama.

Dogovoreno je da se već na narednoj sjednici pristupi konkretnoj analizi aspekata nastavnog procesa i organizacije studijskih programa i svih univerzitetskih jedinica.

Tim za reorganizaciju i integraciju čine rektor Radmila Vojvodić, predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica, prorektori Predrag Stanišić i Srđan Stanković, generalni sekretar Jelena Pajković, rukovodilac Centra za studije i kontrolu kvaliteta Mitar Mišović i članovi Senata Maja Baćović, Bogdan Ašanin, Saša Milić, Duško Lučić, Miomir Jovanović, Branko Ilić i Miloš Pavićević. Formirana je i radna grupa, u čijem sastavu su tri koordinatora -Zoran Veljović, dekan Elektrotehničkog fakulteta, Mileta Golubović sa Medicinskog i Željko Jaćimović sa Metalurško-tehnološkog fakulteta, kao i prodekani za nastavu svih organizacionih jednica Univerziteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније