Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 03. 2013. 19:52 >> 19:52
5

SPREMNI ZA DOGOVOR

Turski konzorcijum zainteresovan za gradnju autoputa

Turski konzorcijum „Dogus-Guslan“ zainteresovan je da učestvuju u realizaciji projekta izgradnje autoputa Bar – Boljare, naročito za prioritetnu dionicu od Podgorice do Mateševa, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Predstavnici turskog konzorcijuma, na sastanku sa ministrom finansija Radojem Žugićem i ministrom saobraćaja i pomorstva Ivanom Brajovićem, izrazili su interesovanje za projekat autoputa, naročito za prioritetnu dionicu od Podgorice do Mateševa.

Takođe su istakli da su spremni da se, u slučaju saradnje, u maksimalnoj mjeri, prilagode i prihvate modele obezbijeđivanja u vidu eksploatacije uglja i boksita, zatim u vidu koncesija i imovine koja bi bila adekvatno valorizovana.

Na sastanku su istaknuti Vladini prioriteti prilikom odabira partnera - održivost finansijske ponude u okviru budžeta Crne Gore, brzina početka realizacije projekta i, svakako, reference izvođača.

Konzorcijum „Dogus-Guslan“ čine poznate i uspješne turske kompanije, čija je glavna djelatnost građevinarstvo i koje, u oblasti gradnje puteva, metroa i svih ostalih saobraćajnih infrstrukturnih objekata, posjeduju zavidno znanje i iskustvo, kao i brojne reference, među kojima su najnovije izgradnja metroa u Sofiji i međunarodnog aerodroma u Kijevu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније