Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 09. 2014. 08:08 >> 08:07

NIKČEVIĆ PORUČIO

Nelegitimno sazivaju vanrednu skupštinu

Generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) Marko Nikčević, smatra da je sjednica vanredne skupštine te radničke organizacije zakazana za 23. septembar običan neformalni skup jer je poziv za skupštinu krivotvoren, a i organi SSSCG tek treba da se konstituišu na osnovu novog statuta.

 

 “Taj skup ne može proizvesti bilo kakav pravni efekat. Poziv je bez pečata i djelovodnog broja. Sumnjam da je potpis predsjednika skupštine krivotvoren o čemu sam i njega obavijestio. Za mene je to skup kao i svaki drugi koji će se desiti tog dana u Podgorici. Sam predsjednik skupštine je rekao da ne može zakazati tu sjednicu. Ipak, i pored toga ovo ulazi u sferu ozbiljne odgovornosti”, kazao je Nikčević za Dnevne novine.

Motiv ovog skupa je, prema njegovom mišljenju, želja penzionera u SSSCG da zadrže svoje funkcije i privilegije.

Sjednicu, kako je naznačeno u pozivu za istu, saziva predsjednik Skupštine SSCG Danilo Popović.

Međutim, u pozivu za sjednicu u koji su Dnevne novine imale uvid, nema djelovodnog broja kao ni pečata SSSCG. Popović juče nije želio da komentariše sazivanje skupštine..

Kako je kazao Goran Dragović, predsjednik povjereništva Podgorice Popović je potpisao poziv za skupštinu, ali isti nije mogao da bude zaveden u arhivi SSCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније