Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 09. 2014. 16:41   >>  16:41

POSJETA NUMANOVIĆA

Školski pribor za štićenike centra "1. jun"

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović posjetio je danas Resursni centar za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjama i autizmom "1. jun" i podjelio je djeci u osnovnom i srednjem obrazovanju školski pribor.

"U cilju podrške djeci koja tamo pohađaju nastavu, kao i stručnom osoblju koje radi sa njima, da nastave sa uspješnim radom i donesu još mnogo osmjeha i lijepih trenutaka za djecu kojoj je pomoć neophodna, ministar Numanović, ispred Ministarstva za ljudska i manjinska prava, podjelio je djeci u osnovnom i srednjem obrazovanju prigodne pakete sa školskim priborom za uspješnu i radnu školsku godinu. Poklon paketi donirani su za svu djecu i omladinu iz osnovne i srednje škole, kao i za umjerena odjeljenja i djecu sa autizmom", saopšteno je iz tog resora.

Tokom posjete, Numanović je konstatovao da je rad u tom centru na visokom nivou i da bi lokalne samouprave trebalo da iskažu potrebu za otvaranjem više ovakvih centara.
"Država i lokalne samouprave bi trebalo, takođe, da stvaraju pretpostavke za otvaranjem novog servisa koji nam nedostaje, odnosno centra za pomoć starijim osobama sa autizmom", ističe se iz Ministarstva.

Kazali su da su ciljevi programa vaspitno-obrazovnog rada resursnog centra prije svega omogućavanje života ispunjenog različitim sadržajima koji će podsticati razvoj individualnih potencijala, podsticati razvoj djeteta kao socijalnog bića, razvoj kreativnosti, komunikativnih sposobnosti, radnih navika, razvijati interesovanja za likovnim izražavanjem i jačati samostalnost.

U centru "1. jun", djeci i osobama sa intelektualnim smetnjama i autizmom omugućeno je kvalitetno obrazovanje, vaspitanje i habilitaciju, a nakon osnovnog obrazovanja omogućeno im je i stručno osposobljavanje različitih profila, u šta se uvjerio i ministar kada su mu neka djeca demonstrirala svoje znanje u obućarskoj radionici, navodi se u saopštenju.

"Doprinesimo izgradnji tolerancije i većeg razumijevanja za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjama i autizmom. Djeca su sva sa jednakim potrebama, prosto je čudo koliko smo svi isti, a pokušavamo biti različiti. Danas sam dobio mnogo više nego što sam donio na poklon ovoj djeci i omladini.", poručio je Numanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније