Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 09. 2014. 08:22   >>  23:34 4

ČETIRI RAZREDA

Diploma osnovne škole za 500 eura

Da li ste znali da se u Crnoj Gori može kupiti i diploma osnovne škole? U jednoj osnovnoj školi u Rožajama četiri razreda se mogu završiti za dva dana i za 500 eura.

Kako pišu Dnevne novine, dok je i za vanredno zavrašavanje škole potreban određeni vremenski period i nekoliko ispitnih rokova, osnovno obrazovanje neki su uz pomoć novca završili za dva dana.

"Ja sam završila četiri razreda za dva dana i platila sve to 500 eura. Završila sam od petog do osmog razreda. Ta škola je u Rožajama i sa mnom je polagalo još desetak osoba iz Podgorice. Barem da imam osnovnu školu da mogu bilo kakav posao da nađem", kazala je Dnevnim novinama djevojka koja je željela da ostane anonimna jer se plaši posljedica koje bi mogla da ima.

Crna Gora nije izuzetak kad je u pitanju tržište nelegalnih diploma na svim nivoima obrazovanja. Jedina razlika je što kod nas ti slučajevi rijetko završavaju pred sudom.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније