Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 02. 2013. 10:07 >> 10:09

„DIANE 35“

Za sada nema povlačenja pilule "diane 35"

Agencija za ljekove i medicinska sredstva za sada neće povlačiti lijek "diane 35" sa crnogorskog tržišta.

Takva odluka korespondira na preporukom Evropske agencije za ljekove koja smatra da se lijek ne treba povlačiti do konačnog stava kada je u pitanju njegova bezbjednost.

Francuska Agencija za ljekove u srijedu je objavila da postepeno povlači iz prometa u Francuskoj lijek “diane 35” koji se koristi za tretiranje akni, ali i kao kontraceptivna pilula.

Crnogorska Agencija za ljekove do sada nije primila nijednu prijavu od strane zdravstvenih radnika o ispoljenom neželjenom dejstvu nakon primjene lijeka “Diane 35”.

"U cilju zaštite javnog zdravlja, Agencija za ljekove i medicinska sredstva (CALIMS) će, između ostalog, predložiti nadležnoj inspekciji pojačane mjere nadzora u smislu poštovanja odobrenog režima izdavanja tog lijeka, koji je uzima isključivo uz ljekarski recept. CALIMS će nastaviti da prati bezbjednost primjene tog lijeka. Nakon konačnog stava EMA CALIMS će uvažiti njihove preporuke", piše u saopštenju Agencije, koju vodi Milorad Drljević.

Iz Agencije su preporučili pacijentkinjama koje koriste lijek da nema razloga za prekid terapije, a u slučaju ispoljavanja neželjenih dejstava da se obrate ljekarima.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније