Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 09. 2014. 20:20   >>  20:18

HUMANITARNA AKCIJA

Pomognite Kristini da prohoda

Jedanaestogodišnja Kristina Veljović iz Podgorice od druge godine ne može da hoda zbog spinalne distrofije mišica. To teško oboljenje liječi se ubrizgavanjem matičnih ćelija. Problem je što porodica Veljović nema 10 hiljada eura za taj zahvat, zato su odlučili da sami pokrenu akciju skupljanja novca, kako bi njihova jedinica išla do skole bez ičije pomoći.

Kristina je u šestom razredu, vedra je i nasmijana djevojčica, odlican đak, ali njen put do škole razlikuje se od njenih vršnjaka. Zbog spinalne distrofije mišića, od druge godine ona je nepokretna. Bolest bi mogla da se izliječi ubrizgavanjem matičnih ćelija, na klinici u Beču, ali Kristinini roditelji nemaju novca.

Danilo i Aandrijana odlučili su da se za svoje dijete izbore sami uz pomoć humanih ljudi, žele da pokušaju i nadaju se da će uspjeti. Da imaju što prodali bi, ali nemaju. Radi samo majka, jer otac mora da bude uz kristinu. Zato su i otvorili žiro račun.

Rok do kada bi trebalo da sakupe 10 hiljada eura zavisi od poziva sa bečke klinike. To može biti za 5 dana, ali i za mjesec. Da ne bi strahovali da u tom trenutku neće imati potreban novac, račun na koji možete uplatiti novac, posebno pozivamo društveno odgovorne kompanije da se odazovu.

Br. žiro računa 01-201-0017553.9 na ime Racković Andrijana (Kristinina majka)

Ljilja Milić, Televizija Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније