Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 09. 2014. 13:58   >>  13:58

RADIĆE ANALIZU

Provjeriće ima li viška zaposlenih

Predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević saopštio je da će timovi resornog ministarstva i sindikata nastaviti da rade kako bi utvrdili koliko ima prostora u unutrašnjim rezervama za povećanje plata zaposlenih.

 

Nakon te analize, kako je saopštio, ponovo će se sastati sa ministrom Slavoljubom Stijepovićem. Pavićević je podsjetio da je u petak održana sjednica Glavnog odbora Sindikata, kojoj je prisustvovao Stijepović, na kojoj je razgovarano o daljim pregovorima.

„Dogovorili smo da se nastave pregovori sa tim resorom. Timovi ministarstva i sindikata prosvjete nastaviće rad u cilju pronalaženja unutrašnjih rezervi i ušteda, pa da vidimo koliko se prostora može naći“, kazao je Pavićević agenciji Mina.

On je pojasnio da će timovi napraviti presjek, skenirati sva radna mjesta, platne spiskove sa aktima o sistematizaciji i sa normativima.

„Pa da vidimo da li se zakon poštuje, da li ima viška zaposlenih i da li može negdje da se uštedi“, rekao je Pavićević.

Istakao je da je dogovor da se do kraja mjeseca, nakon izvještaja održi sastanak na nivou ministra i pregovaračkih timova, kako bi se vidjelo ima li ušteda i kako da se preusmjere prosvjetnim radnicima.

On podsjeća da je riječ o više od 200 škola i 20.000 zaposlenih, navodeći da je u pitanju veliki posao i analiza.

„Zato sada ne možemo tačno definisati rokove i datume, ali nećemo dopustiti da se to radi u nedogled. Svakao predstoji intenzivan rad“, rekao je on.

Osim što je, kako je naveo, u pitanju ministarstvo sa najviše specifičnosti, ni tajming sindikalcima ne ide na ruku.

„Jer će aktuelni ministar vjerovatno brzo napustiti tu funkciju, pa sa njim ne možemo nešto dugoročno dogovoriti. A novi ministar trebalo bi da prihvati sve što smo dogovorili, a možda će mu trebati vremena da se uputi, mada računam da će on nastaviti tamo gdje je stao njegov prethodnik“, kazao je Pavićević. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније